Евродепутатът  Илхан Кючюк откри публична дискусия на тема ЕС в

...
Евродепутатът  Илхан Кючюк откри публична дискусия на тема ЕС в
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: ЕС е пред кръстопът – разширяване или задълбочаване на реформите

Евродепутатът  Илхан Кючюк откри обществена полемика на тематика " Европейски Съюз в света - къде сме през днешния ден? ", като акцентира значимостта на ясната посока на развиване за България и нейната дарба да ръководи личното си бъдеще, излиза наяве от информация, публикувана от офиса му.

" България може да ръководи своето бъдеще, единствено когато има ясна посока на развиване. Брюксел не взема решение, ние решаваме! Ние сме Брюксел! Противното значи да изпаднем в реториката на популисти и националисти, които за всичко упрекват Европейски Съюз. Да, Европейски Съюз има дефекти, само че през днешния ден, той е най-хубавото място, което пази полезности и основава високи демократични стандарти. И ние сме горди членове на Европейски Съюз. ", сподели Илхан Кючюк

Кючюк акцентира, че Европейски Съюз сега се намира на кръстопът - дали да продължи по посока на задълбочаване на промените в границите на тези 27 страни или да огледа малко по-смело към политиката по разширението. По думите му това не е елементарен избор нито за обществата, които се причислиха по-късно към Съюза, нито за тези, които обичайно са защитавали европейските полезности. Това е избор, който изисква тежки политически решения, само че дружно с това изисква на първо място и далновидна политика.

Греъм Уотсън, специфичен посетител на полемиката, акцентира значимостта на отбраната на европейските полезности и визия за Европа, изключително в подтекста на актуалните провокации като нападението върху Украйна и растящият популизъм. Той прикани за далновидна политика и твърдо ангажиране с задачите и идеалите на Европейския съюз.

Пред публиката Кючюк акцентира, че Греъм Уотсън е един от поддръжниците на приемането на България в Европейски Съюз и е измежду основните европейски политици, който има заслуги за спасяването на българските медици в Либия, и по този метод, по думите му, българската политика се превърща в европейска, още преди България да стане част от Европейски Съюз.
 Илхан Кючюк: Западните Балкани ще укрепят Европейски Съюз
Илхан Кючюк: Западните Балкани ще укрепят Европейски Съюз

Процесът на разширение на Европейски Съюз подсигурява сигурност, счита евродепутатът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР